Tuesday, February 7, 2012

ReVoLusi HandseT ;p

Salam February :)
Saya sebenarnya sedang bermuhasabah diri (T__T)
Kenapa dan mengapa saya takleh pakai handset cecanggih sikit??
Mesti tak tahan lame...(T____T)

Sekarang nie tengah sedih sikit la...
Handset yang pertama yang saya beli gune duit senirik rosak!
Akibat jatuh dengan ketinggian yang tak berape nak tinggi jugak..
jatuh dari sofa.....
tapi dengan jumlah kekerapan jatuh yang kerap!
so hantar kedai utuk dibaiki - REJECTED!! mekanik handNset takleh baiki!!
katenya :cip handset u rosak teruk maa!!

~Handset pertama dibeli gune duit senirik~

Sony Ericson c902 dalam kenangan (T_T)

so..saya pakai handset along yang tak digune :)


Model Samsung!!
Menakjubkan!!Bateri tahan berhari-hari!!
Sangat best!!

Tapi dah takleh nak 'klik-klik amik gambar'....
Takleh nak MMS gambar (T_T)
Takleh nak 3g (T_T)
~dalam hati : sabar!!mesti nak dapat pengganti yang lebih baik :) tapi sape nak sponsor???
uwawawawawawa......

Untuk nombor family : saya gune hanset Nokia 6030 : handset nie ummi saya punye :)
dah bertahun-tahun gune dan bertahun-tahun jatuh! tak rosak pon!!
sebab takdak kamera!! means tahan lasak la!!

~ saya handset yang tahan lasak!sila guna saya! : nokia 6030~

selain nokia 6030-saya jugak pernah gune nokia 1600. Tahan lasak jugak!
Aboh saya belikan mase tahun 2005
Sampai sekarang masih okey!!
Even berjuta-juta kali jatuh.....

~nokia 1600:siap ada speaking clock~

Mase 2nd year kat Usm: buat pertama kali dalam hidup saya dapat pakai handset yang canggih sikit la..hahaha.. yang ade kamera kira canggih la bagi saya (kesian tol...) tue pon sebab aboh saya bagi..nak harap beli senirik memang tak mampu la!!


Tapi tak tahan lama.. dalam 2 tahun pakai rosak..
Saya akui saya memang 'careless'..
Tapi handset slide nie rosak sebab tetibe takdak 'line'
Kawan-kawan cakap handset slide memang cepat rosak....
dan saya akui....
Malas nak pegi baiki.........

Dan abang long saya terus bagi saya pakai handset yang die dah taknak gune..
Alhamdulillah......
Saya pakai handset nie agak lama..
Sekarang masih ada - takdak sape nak gune .....



~Nokia ?? :model tak ingat lak~


Tahun lepas:rezeki mengajar membolehkan saya membeli handset idaman saya iaitu Nokia 3120 - saya memang minat sangat handset nie!


dah lah murah - boleh MMs:3G:radio


Tapi rezeki tak menyebelahi saya. Sebab time beli tak check speaker rosak. Call masuk takdapat dengar! SO terpakse hantar kilang dan jual balik....(mase tue rase rugi sangat!!)


Lepas trade-in saya amik Sony Ericson c902 yang kat atas sekali tue :) tapi yang menyedihkan belum genap setahun dah rosak.....


Saya mula terfikir : perlu kah saya beli handset lain? kalau dah diri senirik tak reti nak jaga??


Imbas kembali:


Nokia 3310 : Handset pertama yang dipakai :) Handset nie saya pakai yang kakak saya punye.. masa tue tahun 2004 kot :) umur 18 tahun baru dapat pakai handset :) budak-budak zaman sekarang??? berbeza betul kan....


~Nokia 3310:tahan lasak! menurut kata student: baling kat kambing-kambing akan mati kesakitan ~hahaha



~Nokia model ape ntah. saya tak ingat! tapi pernah pakai tahun 2006. nie handset along saya :) yang nie rosak sebab takdak 'line' jugak... mase tue pelik : kenapa 2 hari handset saya senyap. bateri ade je.. checking: rupenya takdak 'line''.....


Kesimpulan yang dibuat oleh kuarga saya : saya tak leh pakai handset yang canggih sikit. pakai yang takat leh SMS dan Calling cukup ler! (T____T) Tahan lasak!!


Saya tak impikan handset yang cecanggih bagai ...


Cukup lah sekadar yang boleh 'snap picca' + MMS + 3G..


Ada sesiapa berminat sponsor?? huargs!!!


1 comments:

Skeske kuz said...

sama jugak ngan sayew bila pakai hp mahal ckit selalu jew jatuh..selalunya hp x tahan lama...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...