Monday, September 20, 2010

Dalam kenangan (T_T)

Salam Syawal...
arini 11 syawal 1431....
Pagi tadi saya terima s.m.s dari kawan site mengenai 'die'...

'salam..sinchan dah meninggal..sakit usus pecah..

bagitau kenkawan yang lain ek..saya pun baru tau..

kat hospital skrang..sedih sangat'

-03:18:19 am-

~Arwah yang sentiase menceriakan site Lembah Bujang~

Saya baca s.m.s tue pada jam 5 lebih...
Saya terkejut sangat!!
Ya Allah..saya baru je 'chat' dalam fb dengan arwah...
Arwah ajak pergi majlis konvo di Politeknik kat Kedah ( lupe name pe..)
Arwah siap berpesan nak hadiah bunga...
dan suruh saya pektis guna keyboard dengan cekap untuk 'key-in' data sebabnya arwah nak buat master dalam arkeologi dan nak saya bekerja di sana lagi (T_T)

Saya sedih sangat..
Pertama kali di uji dengan ujian kehilangan sahabat rapat (T_T)
Terbayang-bayang kat mata -:
Bermain 'chop-chop' peha ayam mase lunch..
Angkut tanah yang dah di gali kat site Lembah Bujang ..
Arwah gemar minum air yang dicampur-campur...(sirap + jagung + teh )
~'sedap sangat kak...'
Arwah gemar letak serbuk asam (yang dimakan dengan jambu) dalam air minuman..
~yang nie..kami semua dah marah tapi arwah buat derk je...'sedap kak!!'
Arwah suke makan nasik lemak....

Penyakit Arwah?
~Arwah ditahan wad selepas sakit perut yang teramat sangat sampai tak boleh nak bangun
~Masuk ICU 2 hari...selepas Doktor dapat detect buah pinggang dah rosak teruk + usus dah pecah..nak operate tak boleh sebab tetibe dapat detect ada darah tinggi dan kencing manis
~Keluarga arwah dan arwah sendiri tak pernah tahu tentang penyakitnya...
Andaian kami : mungkin arwah ada sakit tapi tak gi check (anggap nanti sembuh la..takde pape la..)
Sebabnya..arwah memang begitu bile terluka ketike bekerja..

Post terakhir dari arwah...
yang buat saya nanges tak henti-henti bile tengok...(T_T)

Ya Allah..kuatkan hati kami semua...

Al-Fatihah buat arwah...

~kami sayangkan arwah!!~

*UPDATE*

Jawapan daripada kawan baik arwah mengenai penyakit arwah..

wasalam..
dlu dia slalu bat0k2 besa jar..
tp mkin lma mkin tq0k..
slpas rya, dia da kta skit pq0t..
wan s0h dia jmpa dkt0r tp dia kta xdk pa2..
pas 2 dia mkin skit...
wan ckp kt dia lg s0h jmpa dkt0r..
dia kta dia tk0t..
masa mlm jmaat 2, kmi lpak umah mmbe..
pas 2 dia ajk blk kta skit pq0t..
lpas antq dia blk 2, tgk2 es0k pg hqi sb2 kak dia htq mcg kta dia xblk p0ly..
trkjut jgk dgar kak dia kta cm 2..
wan p tgk dia kt hsptal..
mak dia kta dkt0r bru X-TRAY..
mlm ahd 2 kak dia abaq kt dia nk kna bdah..
tgk hqi isnin pg dlm k0l 1.30pg kak dia k0l kta dia xdk da.............
rsa cm xcya plak..
hmmmmm...sdeh p0n da...
tp redha lar..

*******************

6 comments:

armouris said...

info tentang buah pinggang di SIHAT SELALU - Kegagalan Fungsi Buah Pinggang

Anonymous said...

salam.....banyakkan bersabar........doakan kebahagiaan dia disana..

Anonymous said...

salam.....banyakkan bersabar........doakan kebahagiaan dia disana..

SaL said...

maa....sedihnye post maa ni....Alfatihah tuk kawan maa....semoga arwah berada dalam golongan orang-orang yang beriman..amin...

SaL said...

maa....sedihnye post maa ni....Alfatihah tuk kawan maa....semoga arwah berada dalam golongan orang-orang yang beriman..amin...

NAMYZ YUSMA said...

amin..semoga arwah tenang disana..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...