Friday, August 20, 2010

ada apa dengan saya??

~suda tiada masa utuk maen-maen lagik..sies k!!~
  1. Saya memang sedang bermain-main dan tidak serius langsung dengan masa depan..
  2. Saya langsung tidak berusaha keras mencari kerja...teruk kan!!!
  3. Saya tak tahu kenape dengan diri saya(T_T)....saya tak tahu ape yang saya nak...Yang saya tahu saya paling ketinggalan sekali diantara sahabat baik di USM mahupun di skola menengah dulu..
  • Sahabat Baik USM : Hanie sudah menjadi seorang guru di skola menengah:)
  • : Liyana dan Atikah bergelar pelajar Master di Usm
  • : Aizah menjalani latihan Tesdec dan praktikal di Jabatan Pendidikan
  • Sahabat Baik LB : Yaya bekerja di Kolej Pusrawi
  • : Huda membuat bisnes sendiri di Penang
  • : Siha,Fara,Ink,Sue bergelar pelajar Master di Usm
  • Sahabat Baik Smkc: Daaz sudah menjadi seorang guru di skola menengah:)
  • : Marlisah bekerja di syarikat swasta di Puchong
  • : Baiha sedang mengikuti diploma lepasan ijazah di uitm
  • : Yatie bakal guru.
  • Sahabat Baik Smtk: Emma bekerja di pejabat umno dan sudah bergelar isteri
  • : Nor bekerja di syarikat pembinaan di kuala lumpur
  • : Is bekerja di pejabat X (lupe name:P) dan sudah bergelar isteri
  • : Laili Nazihah...lost kontek..tapi memang dah bekerja:)
  • : C'key bakal guru
  • Sahabat Baik Alfalah: Fiq bekerja di KL
~~~~'Allah tidak akan mengubah nasib sesuatu kaum melainkan diri nya sendiri yang mengubahnya'~~~~

Kesimpulannya : Orang yang malas berusaha macam saya ni tak kan berjaya:)
Jangan jadi macam saya..mengharapkan sesuatu tanpa berusaha..hahaha..teruk!!

Tahniah kawan-kawan...semoga berjaya di dunia dan akhirat:)
Saya yakin..saya pasti bekerja sebelum 2010 melabuhkan tirai..:)
Target:selepas raya nie akan menjalankan misi di seluruh Kemaman:)

~optimislah, meskipun anda berada di tengah -tengah badai dan angin taufan~
(copy paste dari buku motivasi menjadi wanita paling bahagia: Dr.Aidh Abdullah Al-Qarni)

5 comments:

MiSs tEddY said...

sye pon masuk dlm list awk?..
awk.x pe awk...
mmg btol tu, ALLAH x kn merubah nasib seseorg, kalau die sendiri x mngubhnye.. x pe awk.. insyaallahh..ade hikmahnye......one day.....tiap org de bahagiannye sendiri kt dunia ni.....

saL said...

maa....
Insyallah kalu maa usaha, pasti ade rzeki untuk maa...jgn cpt ptus asa...n jgn stress kalu keje 2 lmbt cket tuk maa dpt...sal phm situasi skrg nk cri keje yg btol2 ssuai ngn ijazah kte bkn sng..tp yg pntg kte suke n epi ngn keje 2 ckup la...gud luxxx maaa....saL doakan yg trbek tuk maa. :)

NAMYZ YUSMA said...

Mis Teddy N Sal:
thanks...ma akn berusaha:) ngan gigih..

Anonymous said...

SALAMMM..... cdey je statement mu 2,,,,... tp last 2 da mula bersemangat.. cm2 la... trus jer.. jgan mudah berpaling ceeewahhh...
tahniah buat diri mu, masih bersemngat. senyum la untuk kebhagaian hati mu...
senyum bisa mngubat kedukaan jiwa...

berdoa dan usaha.. di bulan ramadhann nie... cari la, keredhaan nie.. bulan keberkatan nie.. insyallah Allah membuka ruang buat umat nya yang berusaha....

jaga diri erkkk

saya sayang awak... =)

Anonymous said...

salam....
maa...jgn bimbg deh...
mu sll bg smgt dkt aku..
stip yg blaku ade hkmahnye..
aku mmg bpegang pd kate2 2...
mgkn kite xrezeki lg...
mgkn lmbt sket pd kwn2 yg lain...
mgkn DIA nk uji dl...
nti bl DIA dah nk bg...
hah.....ambik ko...
bergolek2....dtg...
untg2...dpt 2 pakej skali...
kerja n seorg suami....
same2 kt usaha maa ye...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...